Εκδηλώσεις

3-o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιγνιδιών Θέρμου

2012/11/08

Με μεγάλη επιτυχία, οργανώθηκε και φέτος από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Θέρμου (Ε.Ο.Θ.), το 3-ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιγνιδιών, στις 17 Αυγούστου 2012. Εκατοντάδες παιδιά, κάθε ηλικίας, είχαν τη χαρά να γνωρίσουν παιγνίδια ξεχασμένα, παιγνίδια που έπαιζαν οι πρόγονοί τους, παιγνίδια με τα οποία διαπλάστηκαν χαρακτήρες, διαμορφώθηκαν συνειδήσεις, αντρώθηκαν σώματα, καλλιεργήθηκαν πνεύματα, παιγνίδια τέλος που έχουν μέσα τους μιά τέτοια δυναμική, που κάνουν τους μικρούς να αναφέρονται σ΄ αυτά με θαυμασμό και τους μεγάλους να τα αναπολούν με νοσταλγία.

Μεταξύ άλλων παίχτηκαν τα παιγνίδια: ράβδος, σκαμνάκια, τροχός, σχοινάκι, διελκυστίνδα, πόμπα, γουρούνα, τριώτα, εννιάρα, κ.α.

Το Θέρμο, έχει δημιουργήσει με τα Παραδοσιακά Παιγνίδια, ένα πολύ δυνατό προηγούμενο στο χώρο των Πολιτισμικών, αφού με μηδαμινά έξοδα έχει οργανώσει 3 φεστιβάλ Παιγνιδιών στο Θέρμο, ενώ κορυφαία παραμένει η συμμετοχή του Ε.Ο.Θ. στο Διεθνές Φεστιβάλ παιγνιδιών της Βερόνα Ιταλίας, Φεστιβάλ στο οποίο η Θερμιώτικη συμμετοχή, άψογη από κάθε άποψη, έδωσε βροντερό παρών, διαδίδοντας στο εξωτερικό τον Αιτωλοακαρνανικό Πολιτισμό, την Ιστορία μας και την Παράδοση, διατυμπανίζοντας στο εσωτερικό και προς κάθε κατεύθυνση, - δυστυχώς, εις ώτα μή ακουόντων - ότι τα πολιτισμικά μας, μπορούν να γίνουν η αιχμή του δόρατος, της πολιτισμικής μας διείσδυσης στο εξωτερικό.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Παιγνιδιών.