Εκδηλώσεις

2014-06-07 Επετειακή εκδήλωση για τα 300 χρόνια απ΄ τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

2014/06/12

Στο Θέρμο, ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου των σκλάβων, του Πατροκοσμά, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οργανώθηκε απ΄ το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, Ημερίδα - Επετειακή Εκδήλωση επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 300 χρόνων απ΄ τη γέννηση του μεγάλου διδάχου μας Κοσμά του Αιτωλού, 1714 - 2014.

Την ευθύνη του συντονισμού τηε εκδήλωσης είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. π. Θεόκλητος Ράπτης.

Ο κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, δάσκαλος, Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία του διδακτικού έργου του Πατροκοσμά και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, τους ομιλητές, τους τοπικούς φορείς, τους δασκάλους που είχαν επιφορτισθεί με τα της εκδήλωσης, κυρίως όμως ευχαρίστησε τα παιδιά της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης, που με την παρουσία τους, την επιμέλεια που επέδειξαν και τον τρόπο ερμηνείας των Ύμνων και των τραγουδιών, έδωσαν τη νεανική τους πνοή και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Στη συνέχεια, ο Πρωτοπρεσβύτερος - συγγραφέας π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον "Άγιο των σκλάβων του χθές και του σήμερα".

 

Ο δάσκαλος - Θεολόγος κ. Δημήτριος Νατσιός στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην "Παιδεία του Πατροκοσμά & στη σημερινή εκπαίδευση".

Στην αποφώνηση, ο έχων την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης, ο δάσκαλος κ. Αθανάσιος Ζέρης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Ημερίδας. Iδιαίτερα ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και κυρίως τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, κληθείς εις το βήμα, απηύθυνε τις πατρικές του ευχές, συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους ομιλητές, ιδιαίτερα τους μαθητές, αλλά και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης, απένημε τα αναμνηστικά στους εισηγητές κι απηύθυνε σύντομες ευχαριστίες σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Σύμβουλος Α΄-βάθμιας εκπαίδευσης κ. Θωμάς Καρατζίνης, αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της εκπαίδευσης και συνεχάρη τους διοργανωτές, τους ομιλητές και τα παιδιά για την επιτυχή τους παρουσία.

 

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης, είχε το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Αθανάσιος Ζέρης, δάσκαλος.