Εκδηλώσεις

2014-11-11. Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπανικολάου με τίτλο Βιβλιογραφικό Χρονολόγιου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

2014/12/07

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και ο εν Αθήναις ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΙΩΝ, συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Παπανικολάου με τίτλο "Βιβλιογραφικό Χρονολόγιο Κοσμά του Αιτωλού".

Ταυτόχρονα στους χώρους της αιθούσης, λειτουργούσε και έκθεση βιβλίων, τμήμα εκ της Συλλογής του συγγραφέα - με εκδόσεις που αναφέρονται στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, με μιά προσπάθεια πολλών ετών, συγκέντρωσε, κατέγραψε και ταξινόμησε όλες τις εκδόσεις που σχετίζονται ή αναφέρονται τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και με την έκδοση του Βιβλιογραφικού Χρονολογίου, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ερευνητή, μελετητή, αναγνώστη, να μπορεί εύκολα να πρσφύγει στις πηγές για οτιδήποτε περαιτέρω.

Στην αρχή της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε στο κοινό ολιγόλεπτο ντοκυμαντέρ του Γιώργου Σαγώνα, που αναφέρονταν στο έργο και στη δράση του Πατροκοσμά και στη συλλογή του συγγραφέα Γιώργου Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. καθ. Παναγιώτης Κοντός, ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση έκαναν εισηγήσεις κατά σειράν:

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Θερμίων, κ-α Αντιγόνη Παπαλέξη, η οποία απηυθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ο καθ. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Πατροκοσμά και στο Βιβλιογραφικό Χρονολόγιο.

Ο κ. Γιώργος Σαγώνας, Μαθηματικός - συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Πατροκοσμά, στις κοινωνικές, πνευματικές συνθήκες της περιόδου που έδρασε ο Άγιος, τόνισε τις ομοιότητες των χαρακτηριστικών της εποχής εκείνης και τοης σημερινής, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γιώργου Παπανικολάου και στο έργο του.

Ο κ. Γιάννης Καρύτσας, συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πατροκοσμά, στο έργο του, στη δράση του, στον συγγραφέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την αποφώνηση του συγγραφέα - συλλέκτη Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίο ς ευχαρήστησε τους παρισταμένους, τους διοργανωτές και δήλωσε πως συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθειά του για την πληρέστερη προβολή του έργου του μεγάλου διδάχου, του Πατροκοσμά.

 

Δείτε όλα τα videos (Playlist)