Εκδηλώσεις

2018.06.03. Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου (Ε.Ο.Θ.) στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Σούλι

2018/06/08

Ο Ε.Ο.Θ. συμμετείχε εφέτος για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, που οργανώθηκαν στις 3 Ιουνίου στο Σούλι παρουσία πολλών επισήμων και χιλιάδων επισκεπτών.

Το Χορευτικό Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Ε.Ο.Θ., παρέστη σ΄όλες τις προγραμματισθείσες εκδηλώσεις, στους χαιρετισμούς των επισήμων, στην εκφώνιση του πανηγυρικού της ημέρας, στην εντυπωσιακή αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, στην επιμνημόσυνη δέηση πρό του μνημείου πεσόντων Σουλιωτών, στο Προσκλητήριο των νεκρών.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με Παραδοσιακούς Χορούς στους οποίους το Χορευτικό Τμήμα του Ε.Ο.Θ. κυριάρχησε κυριολεκτικά, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια και τις κολακευτικές των παρόντων. Ο παριστάμενος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο υπέργηρος Μητροπολίτης, η Δήμαρχος Σουλίου και άλλοι εκ των επισήμων, φωτογραφήθηκαν με τους Χορευτές, σε ένδειξη της προς το Χορευτικό εκτίμησής των.

Επ΄ ευκαιρία της εκεί παρουσίας του Χορευτικού Τμήματος του Ε.Ο.Θ., διατέθηκαν σε επισκέπτες αρκετά διαφημιστικά φυλλάδια, σε μιά προσπάθεια προβολής της ευρύτερης περιοχής του Θέρμου.

Γιά μία ακόμη φορά η συμμετοχή του Ε.Ο.Θ. σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικά πετυχημένη, κι απέσπασε τις ευμενείς και κολακευτικές για το Θέρμο κριτικές.

Περίτρανα αποδείχθηκε για μιά ακόμα φορά, πως οι σωστά οργανωμένες Πολιτισμικές εκδηλώσεις, που εδράζονται σε ιστορικά δεδομένα, αποτελούν τις ελκτικές των επισκεπτών δυνάμεις και μέσω τέτοιων εκδηλώσεων μπορεί να επιτευχθεί η περιπόθητη προβολή της περιοχής μας, την οποία τόσο έχουμε ανάγκη.

Παρόμοιες εκδηλώσεις, ενίσχυσης της Ιστορικής Μνήμης, της Πατριδογνωσίας, αλλά και της εξωστρέφειας, πέραν όλων συμβάλλουν και στη σύσφιγξη των σχέσεων μας με τους κατοίκους άλλων περιοχών, που επίσης αποτελεί ένα άλλο μέγα ζητούμενο, στα πλαίσια της αμοιβαίας ανταλλαγής πολιτισμικών δράσεων.